Įregistravimo parinktys

Modulio paskirtis:

Išmanyti nealkoholinių ir alkoholinių gėrimų kilmę, žaliavą, skonines savybes, jų rūšis, derinimo prie patiekalų principus.

Suprasti skysčių matavimo vienetų sistemas.

Parinkti indus (taures, stiklines, ąsotėlius ir kt.) pagal paskirtį atitinkamiems gėrimams patiekti.

Patiekti nealkoholinius ir alkoholinius gėrimus, laikantis įvairių gėrimų išpilstymo ir patiekimo reikalavimų.

Išmanyti kokteilių ruošimo būdus priklausomai nuo jų sudedamųjų dalių.

Išmanyti įvairius kokteilių puošimo būdus, priedų parinkimo principus ir kitų baro aksesuarų paskirtį.

Išmanyti gėrimų mišinių ir kokteilių klasifikavimą pagal tam tikrus požymius.

Parinkti baro inventorių, baro indus ir taures kokteiliams ir kitiems gėrimų mišiniams.

Pagaminti kokteilius įvairiais būdais, laikantis jų paruošimo taisyklių.

Paruošti ir patiekti gėrimų mišinius bei kokteilius pagal pateiktas receptūras.

Išmanyti arbatos ir kavos rūšis bei kitus karštuosius gėrimus, jų kokybės rodiklius.

Išmanyti prieskonius ir kitus priedus, dekoravimo elementus, naudojamus ruošiant karštuosius gėrimus.

Apibūdinti baro indus, įrankius ir kitas darbo priemones, skirtus karštiesiems gėrimams paruošti ir patiekti.

Išmanyti karštųjų gėrimų ruošimo technologiją ir patiekimo principus.

Paruošti gėrimų žaliavas, kavos virimo aparatus ir kitus įrenginius karštiesiems gėrimams gaminti.

Saugiai gaminti įvairius karštuosius gėrimus ir patiekti juos tam skirtuose induose.

Išmanyti maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę, paskirtį.

Išmanyti nesudėtingų šaltųjų ir karštųjų užkandžių, desertų bei kitų patiekalų, baigiamų ruošti bare, asortimentą, kulinarinę charakteristiką, patiekimo taisykles.

Saugiai dirbti su baro mechaniniais, šiluminiais, šaldymo įrenginiais ir kitu inventoriumi, laikantis eksploatavimo taisyklių ir higienos reikalavimų.

Pagaminti nesudėtingus, bare baigiamus ruošti šaltuosius ir karštuosius užkandžius, desertus bei kitus gaminius.

Patiekti nesudėtingus, bare baigiamus ruošti šaltuosius ir karštuosius užkandžius, desertus bei kitus gaminius.

Kreditų /valandų skaičius: 7,5/165


Svečiai negali pasiekti šio kurso. Prašome prisijungti.